Πρακτικά εκπαιδευτικού τριημέρου: "Κρόκος : Φάρμακο και Άρτυμα"
Κοζάνη 12 -14 Σεπτεμβρίου 1998

 


 

"Χημική Σύνθεση και Βιολογική δράση συστατικών του φυτού κρόκος"
(Μ. ΠΟΛΥΣΙΟΥ. Καθ. Χημείας. Γεωπονικό Παν/μιο Αθηνών)
"Ποιοτικά χαρακτηριστικά του κρόκου (safran) της Κοζάνης"
(Π. ΤΑΡΑΝΤΙΛΗΣ. Γεωπόνος. Επιστήμων Τροφίμων. Διδάκτορας
Δ. ΔΑΦΕΡΕΡΑ. Γεωπόνος. Επιστήμων Τροφίμων. Υποψήφια Διδάκτορας)
"Περιληπτική αναφορά σε ορισμένες νεότερες έρευνες για τον Crocus Sativus"
(ΑΙΚ. ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ. Φαρμακοποιός)
"Μελέτη της δράσης εκχυλισμάτων κρόκου στην πειραματική λευχαιμία (σε ποντικούς)"
(Ζ. ΣΙΝΑΚΟΣ. Καθηγητής Παθολογίας - Αιματολογίας Α.Π.Θ.)
"Σχόλια σχετικά με τη συμβολή του κρόκου σε γαληνικά σκευάσματα"
(Σ. ΦΙΛΙΑΝΟΣ. Ομότιμος Καθηγητής Παν/μιου Αθηνών.)
"Κρόκος : Το φυτό και η καλλιέργειά του"
(Μ. ΠΑΤΣΙΛΙΑΣ : Πρόεδρος Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών)
"Ξήρανση, αποθήκευση και εκτίμηση ποιότητας του κρόκου"
(Μ. ΤΣΙΜΙΔΟΥ. Επίκουρος Καθηγήτρια Α.Π.Θ. Τμήματος Χημείας)
"Βαφή ινών"
(Ε. ΤΣΑΤΣΑΡΩΝΗ. Επίκουρος Καθηγήτρια Α.Π.Θ. Τμήματος Χημείας)
"Ο κρόκος στη γη του Μίνωα"
(Γ. ΣΥΛΛΙΓΝΑΚΗΣ. Φαρμακοποιός)
"Ο κρόκος στη μαγειρική"
(Ε. ΒΟΥΤΣΙΝΑ. Μαγείρισσα)


Home page Αρχική σελίδα


Δημιουργία ηλεκτρονικής σελίδας © : Γιάννης Συλλιγνάκης. www.iama.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή του περιεχομένου του site με οποιοδήποτε τρόπο ηλεκτρονικό, μηχανικό, ή φωτοτυπικό, χωρίς προηγούμενη έγγραφη άδεια, σύμφωνα με τον Ν. 2121/93.