Κεντρική σελίδα

Πρακτικά επιστημονικής διημερίδας:
«Τα Προβιοτικά Φάρμακα στην πρόληψη και αντιμετώπιση ασθενειών»
Ξάνθη, 21 & 22 Ιουνίου 2003

Στο σταυροδρόμι ηπείρων και θαλασσών έριξε ο Πλάστης τη Θράκη και της έταξε μοίρα κι΄ αποστολή να πορεύεται αγέρωχα στους αιώνες, να αγωνίζεται και να παλεύει, να γεννά και να χτίζει ανθρώπους και ψυχές που θα την υπηρετήσουν και θα την κρατήσουν ζωντανή. Κομμάτι αυτού του ευλογημένου τόπου η Ξάνθη να πλαγιάζει φορές - φορές ήρεμα στην αγκαλιά του Θρακιώτικου πελάγους. Κι άλλοτε να παλεύει με τα κύματά του όταν ο Βοριάς της Ροδόπης αγριεύει. Φορτωμένη μύθους η πατρίδα μας, γη των αντιθέσεων και της αρμονίας ταυτόχρονα… Ποιητές και πολέμαρχοι. Μουσουργοί και σκληροτράχηλοι ήρωες, πρωτοπόροι του πνεύματος αλλά και μύστες της αμπέλου αναδύθηκαν από τον μικρό μας τόπο. Παρακαταθήκες αιώνων έχει την αίσθηση κανείς πως κληροδοτήθηκαν στη σύγχρονη Ξάνθη όπου συνταιριάζουν αρμονικά φυλές και λαότητες, θρησκείες και γλώσσες, πολιτισμοί και ιδιοπροσωπίες. Αυτό τον ξεχωριστό τόπο σας προσκαλούμε να τον περιδιαβείτε, να τον ανακαλύψτε, να τον αγαπήσετε, να χριστείτε κήρυκες του κάλους του και πρεσβευτές της φιλόξενης μορφής του στο Πανελλήνιο. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον ιστοριοδίφη κύριο Θωμά Εξάρχου ο οποίος ανταποκρίθηκε τόσο πρόθυμα στο αίτημά μας να αναφερθεί συνοπτικά στα ιστορικά δεδομένα της περιοχής μας. Έτσι κι αλλιώς για τόσα πολλά ως Ξανθιώτες του είμαστε ευγνώμονες.

Νίκος Δ. Λεοντής, Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ξάνθης

Προβιοτικά, Παρόν και Μέλλον(Έφη Τσακαλίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Βιοχημείας Τροφίμων στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών)

Παραδοσιακά τρόφιμα με προβιοτικές δράσεις” (Τζανετάκης Νίκος, Καθ. Μικροβιολογίας και Υγιεινής Γάλακτος Α.Π.Θ.) (File Format: PDF/Adobe Acrobat 103Kb)

Ο γιαουρτάς, το γιαούρτι, το γιαουρτάδικο. Λαογραφική και Ιστορική προσέγγιση.” (Καλογερογιάννης Χρήστος, Φαρμακοποιός) .

Τα προβιοτικά στην καθημερινή κλινική πράξη” (Ανδρέας Θ. Τσουρουκτσόγλου, Ιατρός,)

Υδροκαθαρμοί του παχέος εντέρου” (Τριτάκης Βασίλειος, Ιατρός - Βελονιστής)

Τα προβιοτικά φάρμακα στην διατροφή ” (Μανωλαράκης Μανώλης, Ειδικός Διατροφολόγος - Διαιτολόγος) (File Format: PDF/Adobe Acrobat 198Kb)

Το ιδιαίτερο χλωριδικό περιβάλλον των Πομακοχωρίων” (Χασιώτης Χρήστος, Δρ Βοτανικής - Βιοχημείας)


 

Home page Αρχική σελίδα
 

Δημιουργία ηλεκτρονικής σελίδας © : Γιάννης Συλλιγνάκης, www.iama.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή του περιεχομένου του site με οποιοδήποτε τρόπο ηλεκτρονικό, μηχανικό, ή φωτοτυπικό, χωρίς προηγούμενη έγγραφη άδεια, σύμφωνα με τον Ν. 2121/93.