φαρμακοτεχνικά προϊόντα:

Το Εργαστήριο

Την δεκαετία του 1930 με 1940, περισσότερα από το 60% των χρησιμοποιουμένων φαρμάκων παρασκευαζόταν στο εργαστήριο των φαρμακείων. Εντούτοις σήμερα, λίγα μόνον φαρμακεία έχουν τον κατάλληλο εξοπλισμό και την δεξιότητα να συνθέσουν τέτοια σκευάσματα. Οι ειδικές φαρμακοτεχνικές συνταγές, απαιτούν και ειδικά συστατικά, όργανα και σκεύη. Το παρασκευαστικό μας εργαστήριο, που καταλαμβάνει χώρο μεγαλύτερο από το φαρμακοπωλείο, είναι πλήρες από αυτά, η εξειδίκευσή μας και η ενημέρωση συνεχής και η πανελλαδική καταξίωσή μας δεδομένη.

 

Χρησιμοποιώντας τον κατάλληλο εξοπλισμό κάθε φορά που συνθέτουμε φαρμακοτεχνικά σκευάσματα, όχι μόνον διευκολύνουμε τη σωστή παρασκευή τους, αλλά ενισχύουμε τόσο την αποτελεσματικότητα όσο και την τελική τους εμφάνιση.

 

Με τη βοήθεια π.χ. άριστης ποιότητας καψοποιητικών μηχανών, παρασκευάζουμε φάρμακα στην απόλυτα ακριβή δοσολογία που συνταγογραφεί κάθε φορά ο γιατρός (φάρμακα για νεογνά, βρέφη κλπ.), καθώς επίσης και μορφές φαρμάκων που σταμάτησαν να κυκλοφορούν.
Τα παρασκευαζόμενα σκευάσματα δίνουν τη δυνατότητα στον γιατρό να συνταγογραφίσει και στον φαρμακοποιό να μορφοποιήσει εξατομικευμένα φάρμακα  που διαφορετικά δεν υπάρχουν διαθέσιμα. Τα οφέλη έτσι είναι σημαντικά, όπως:
  • συνταγογράφηση κάθε επιθυμητής δοσολογίας για συγκεκριμένο ασθενή.
  • αλλαγή οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του σκευάσματος για εύκολη λήψη.
  • συνδυασμός περισσοτέρων του ενός φαρμάκων σε ένα σκεύασμα, για διευκόλυνση και καλύτερη συμμόρφωση του ασθενή.
  • παρασκευή σκευασμάτων εναλλακτικών θεραπευτικών μεθόδων (Ομοιοπαθητικής - Φυτοθεραπείας κ.α.)

 

 


Copyright © Γιάννης Συλλιγνάκης