Το πορτραίτο μας:
Συστεγασμένα Φαρμακεία
Αθηνάς Σταυρακάκη - Πολυχρόνη - Ιωάννη Συλλιγνάκη - Γεωργίας Συλλιγνάκη - Ιωάννας Σταυρακάκη
....αφοσιωμένοι στην Τέχνη και την Επιστήμη της παρασκευής των Φαρμακευτικών.
Το φαρμακείο ιδρύθηκε το 1982 από τους φαρμακοποιούς Αθηνά Σταυρακάκη - Πολυχρόνη και Ιωάννη Συλλιγνάκη , απόφοιτους  του Φαρμακευτικού τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης την δεκαετία του 1970.

Βρίσκεται στην ιστορική περιοχή της "Καμάρας" στην οδό Εγνατία της Θεσσαλονίκης.

Πριν την ίδρυση του Φαρμακείου τόσο η Α.Σταυρακάκη όσο και ο Ι.Συλλιγνάκης, εργάσθηκαν στις φαρμακευτικές εταιρείες REMEK και SANDOZ αντίστοιχα.


 

Από την αρχή της λειτουργίας του φαρμακείου δόθηκε έμφαση στον πραγματικό ρόλο του παρασκευαστή φαρμακοποιού. Τότε ο Ι.Συλλιγνάκης σαν υποψήφιος της παράταξης "Δημοκρατική Κίνηση Φαρμακοποιών", δίνει αγώνα για την αναβάθμιση του ρόλου του Έλληνα Φαρμακοποιού. Αγκαλιάζει όλες τις εναλλακτικές θεραπευτικές μεθόδους στο επίπεδο της φαρμακοτεχνίας - συνταγοτεχνίας, γιατί πιστεύει πως ο φαρμακοποιός οφείλει να εκτελεί τόσο με αποτελεσματικότητα όσο και με ασφάλεια την γραπτή εντολή του γιατρού, τη συνταγή δηλαδή, ανεξάρτητα από το θεραπευτικό σύστημα που αυτή υπηρετεί.

Διετέλεσε αντιπρόεδρος της "Εταιρείας Ομοιοπαθητικών Φαρμακοποιών Θεσ/νίκης", αντιπρόεδρος και ιδρυτικό μέλος της "Ελληνικής Εταιρείας Εθνοφαρμακολογίας" και μέλος Επιστημονικού Συμβουλίου Εγκρίσεων του ΕΟΦ. Επί σειρά ετών και μέχρι σήμερα, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσ/νίκης, εκλέκτορας του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου του Συναιτερισμού Φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης.

Προσέφερε τις γνώσεις του στους συναδέλφους του, με σειρά μαθημάτων και εισηγήσεων σε σεμινάρια και συνέδρια , που είχαν στόχο να καλύψουν το κενό της ακαδημαϊκής μόρφωσης στον τομέα αυτόν.

Ευαισθητοποιημένος στην ανάγκη διατήρησης της βιοποικιλότητας, συμμετείχε σε επιστημονική επιτροπή για την συγγραφή δίτομου έργου με τίτλο "Βιβλίο Ερυθρών Δεδομένων των Σπανίων και Απειλουμένων Φυτών της Ελλάδας", δημιουργώντας παράλληλα μία φωτοθήκη χιλιάδων προσωπικών φωτογραφιών της αυτοφυούς Ελληνικής χλωρίδας.


 

Το 1996 είναι το πρώτο Ελληνικό φαρμακείο που δημιουργεί σελίδα στο Internet, όπου εκτός από την παρουσίαση των δραστηριοτήτων του, ενημερώνει το κοινό και την επιστημονική κοινότητα με άρθρα, φιλοξενεί πρακτικά συνεδρίων και παρέχει σημαντικές πληροφορίες, όπως τα εφημερεύοντα Φαρμακεία της Θεσ/νίκης.

Η φιλοσοφία του φαρμακείου μας είναι η σοβαρή και υπεύθυνη παροχή των υπηρεσιών υγείας στους πολίτες, μέσα από την διαρκή επιστημονική ενημέρωση και επαγρύπνηση στις επιταγές της συνεχώς αυξανόμενης απαίτησης για βελτίωση της ποιότητας ζωής. Η συμβουλευτική υποστήριξη παρέχεται σε ένα καλαίσθητο και φιλικό περιβάλλον από εξειδικευμένους συνεργάτες.

Έχει δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στη δυνατότητα κατασκευής εξατομικευμένων σκευασμάτων τόσο φαρμακευτικών όσο και κοσμητικών, σύμφωνα με τις εκάστοτε απαιτήσεις και ιδιαιτερότητες του κάθε ατόμου. Στο άρτια οργανωμένο και με πληρότητα πρώτων υλών εργαστήριό μας, μπορούν να παρασκευασθούν όλες οι Γαληνικές μορφές που συνταγογραφούνται, είτε αυτές αφορούν δερματολογικά σκευάσματα είτε άλλα εξειδικευμένα, όπως ακόμη και δόσεις μικρής περιεκτικότητας και μεγάλης ακριβείας για νεογνά, βρέφη κλπ. Παράλληλα υποστηρίζει όλες τις επιστημονικά αποδεκτές εναλλακτικές θεραπευτικές μεθόδους, έχοντας ήδη μία πολυετή καταξιωμένη πορεία στην παρασκευή Ομοιοπαθητικών και Φυτοθεραπευτικών φαρμάκων.

Αγαπώντας το αντικείμενό μας και πιστεύοντας στον κοινωνικό ρόλο που ταχθήκαμε να υπηρετήσουμε, συνεχίζουμε με την ίδια φιλοσοφία την προσφορά μας στην ανακούφιση του πάσχοντα συνανθρώπου μας και στην βελτίωση της ποιότητας της ζωής του.


Copyright © Γιάννης Συλλιγνάκης